Over ons

Zie jij klimmen, zeilen, broodbakken en gamen met vrienden als een stoere uitdaging? Dan zit je bij ons goed! Welkom op de website van scoutinggroep de Vundelaar: de gezelligste scoutinggroep van Twello! Bij ons is iedereen welkom!

Scoutinggroep de Vundelaar is gevestigd aan de Kerklaan 3 in Twello. We hebben ongeveer 240 leden over diverse groepen. Wekelijks bieden onze vrijwilligers zeer uitdagende en gevarieerde programma's aan leden vanaf 4 jaar in het kader van sport, spel en natuur..

Sinds 1979 bestaat de Vundelaar uit de fusie van de Kardinaal de Jonggroep (jongensgroep) en de Maria Goretti groep (meisjesgroep).

Wat houdt scouting in?

Ruim 87.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van scouting. Samen met zo'n 25.000 vrijwilligers/kaderleden (leiding,16+ers en bestuur) vormen zij de grootste jeugd en jongeren vereniging van Nederland. Er zijn in Nederland 1100 scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's. Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.