Nieuws

Boten De Vundelaar vervangen door aluminium vletten 22-01-2016

Sinds 1958 is het waterwerk van scouting De Vundelaar actief, begonnen met houten zeilboten. 53 jaar geleden werd de eerste Lelyvlet aangeschaft die nu na vele opknapbeurten echt aan vervanging toe is. Maar ook de Moby-Dick, die in 1965 is aangeschaft is nog nauwelijks zeewaardig. Dat kost veel geld en vergt inventiviteit. Dus gingen de zeeverkenners op pad en dat was niet succesloos.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden volgde er een bezoek aan metaalspecialist ESTEQ, waar eigenaar Karl Haagen - vroeger zélf actief lid bij de waterscouts - met een verrassend voorstel. Namelijk boten als bouwpakket aan te schaffen en door ESTEQ te laten monteren. Eindresultaat: een mooie deal en een forse besparing. Bovendien het mooie vooruitzicht als eerste scoutinggroep in aluminium vletten te gaan varen. Na een voorlichtingsavond met ervaren scheepsbouwers en meerdere gesprekken werden plannen voor een eerste prototype voor een eerste proefvaart dit voorjaar gesmeed. Als dat bevalt, zal er mogelijk een tweede opdracht volgen.

Valt niet binnen de begroting

De kosten hiervoor kan De Vundelaar vanzelfsprekend niet even binnen de begroting vrijmaken, maar gelukkig komt het maar zelden voor dat boten vervangen moeten worden. Dus moet er een beroep gedaan worden op derden die De Vundelaar een warm hart toedragen en het waterwerk heeft zichzelf ten doel gesteld om de tweede boot, welke buiten de begroting valt, voor hun rekening te nemen en te realiseren door acties. Zo hebben de Wilde Vaart en de leiding van de zeeverkenners een aardig bedrag opgehaald met het parkeren tijdens het Klompenfeest. Maar ondanks dat blijft er nog een aanzienlijk bedrag over.

Zwemmarathon

Op gegeven moment was het idee van een Zwemmarathon geboren en deze werd afgelopen zondag door Zwembad De Schaeck gesponsord. Binnen een half uur werden fanatiek zoveel mogelijk baantjes van circa 25 meter gezwommen, die door derden werden gesponsord. Familie, vrienden, buren en kennissen zijn daarvoor benaderd. En niets is te gek om extra geld op te halen. Zo dacht het hoofd Gerben van Triest, die in een kippenpak te water ging. Zijn ‘act’ zorgde niet alleen voor hilariteit maar bracht ook centjes in het laatje. Ook Tom Knops in zijn wolvenpak droeg ertoe bij dat het een super geslaagde dag was en maar liefst circa 2.500 euro werden opgehaald.