Nieuws

De Vunda’s al 5 jaar scouting voor iedereen in Twello e.o! 30-04-2016

Dit werd gevierd met een echte Vossenjacht!
Na een ochtend programma op Pigika, die uiteraard begon met koffie en taart, kwamen de Vunda’s rond 13.00 in het centrum van Twello aan. Hier troffen ze toch wel wat vreemde snuiters aan. Een hockey speler, hippie, scout, gladjakker, een strenge juf en heuze boer een pastoor en zelfs een burgermeerster! De vossen hadden zich goed verstopt door het hele centrum van Twello. Maar de Vunda's zijn goede speurders, dus alle vossen werden gevonden. Toch was het soms best een beetje vreemd en wat spannend, om zo maar in het dorp aan een vreemd gekleed iemand te vragen: bent u misschien een vos? Bij het vinden van een vos, waren de vunda’s nog niet klaar, ze kregen hier diverse opdrachten te doen. Een lucifers domino maken, iets uitbeelden, een kaart lezen met een blinde vlek, een mastworp maken, een spekjes spaghetti toren maken, een wedstrijdje wie schild de langste appelschil, een groot Vunda 5 jaar schilderij knutselen en natuurlijk geheel van deze tijd: maak de meest creatieve selfie! Na de activiteit zijn alle vossen nog even mee gegaan naar Pigika. Op pigika bleek dat de burgermeester eigenlijk helemaal geen echte vos was. De Vos Burgermeester bleek namelijk de echte locoburgermeester van de gemeente Voorst, die speciaal voor ons 5 jarig bestaan naar ons toe was gekomen. Natuurlijk had hij even langs kunnen komen aan het begin of eind, maar in plaats daarvan vond hij het zelfs leuk om mee te doen als vos bij onze activiteit! Hajo Pinkster kwam naast dat hij vos was ook langs om de Vunda's als loco burgermeester te feliciteren met hun 5 jarig bestaan. Hij had voor de gelegenheid zelfs een stropdas van de gemeente en een echte ketting om. Dit alles maakte de opkomst wel extra speciaal. Nadat het drinken op was de vossen zich hadden voorstelt was het tijd om af te sluiten. We kijken met z’n allen terug op een super leuke opkomst en hebben nu al weer zin in volgende maand. Want eind mei staat ons jaarlijkse kamp gepland.

 

Hoe het allemaal begon
In 2011 rond de komst van het nieuwe scouting gebouw van scouting de Vundelaar is ook de Vunda’s opgericht. Een groep initiatief nemers vond dat scouting bij De Vundelaar letterlijk voor iedereen moest zijn.Er werd een plan geschreven en er werd gezocht naar leden. Hoewel echt zoeken de eerste leden schreven zich al snel in. Na een aantal gesprekken met leden en verzorgers zijn we op 11 april, net na de opening van ons nieuwe gebouw van start gegaan. Toen met een groepje van 8 leden. In het begin was het veel ontdekken, welke activiteiten kies je, wat kan de groep aan wat vinden ze leuk. In 5 jaar tijd is de groep van individueen uitgegroeit naar een hechte groep bestaande uit 12 leden. Er werd iedere maand weer een leuk uitdagend programma georganiseerd, na 3 jaar gingen we voor het eerst op kamp, er werden vriendschappen gesloten en grenzen verlegt. Kortom de Vunda’s is nog steeds een groep waarbij je mee kan doen aan alles wat scouting te bieden heeft op jou manier en op jou thempo, en hier zijn we als vereniging natuurlijk heel erg trots op!

 Wij zijn de Vunda’s
Een enthousiaste groep, bestaande uit 12 leden (jong volwassenen), met een verstandelijke beperking. De Vunda’s draaien Iedere laatste zaterdag van de maand van 11.00-15.00 op Pigika (Kerklaan 3 Twello). De Vunda’s bestaat uit een groep van 3 dames en 8 heren. Het grootste deel van onze ledengroep heeft een leeftijd tussen de 17-35 jaar. Onze groep denkt in mogelijkheden. Dat maakt dat we iedere maand opnieuw weer een leuke uitdagende opkomst hebben met elkaar. We starten ieder opkomst met een opening door middel van vlag hijsen, meestal doen we daarna samen een bakje koffie waarna het programma begint. Tijdens lunchtijd genieten we met elkaar van onze zelf mee gebrachte lunch. Hierna gaat het programma verder tot dat het tijd wordt om weer gezamenlijk af te sluiten.