Zeeverkenners - 10 tot 15 jaar

De Zeeverkenners is een gemengde groep van 10 t/m 15 jaar. Het is de enige zeilgroep van de gemeente Voorst! De Zeeverkenners komen bijeen in de zomer op zaterdagmiddag aan de IJssel in de jachthaven van Deventer. In de wintermaanden komen wij bijeen in het clubgebouw in Twello.

Het is een zeer veelzijdige groep, die in haar activiteiten zoveel mogelijk aspecten van de watersport terug laat komen. In de zomer vinden alle activiteiten plaats op het water. Wij varen met de standaard boot van scouting Nederland, de Lelievlet. Het programma bestaat uit waterspelen, vaaropleidingen en vrije vaartochten.

Twee kampen

Tijdens het vaarseizoen kennen wij twee kampen. Rondom hemelvaart hebben wij het Admiraliteitskamp. Dit is een kamp met nog drie andere zeeverkennersgroepen uit de regio. Het kamp wordt gehouden op verschillende locaties in Gelderland of Noordwest Overijssel.​ Aan het einde van de zomervakantie gaan de Zeeverkenners tien dagen naar Heeg in Friesland. Naast het kamperen, gaan we dagtochten maken, waterskiën, kanovaren, zwemmen en heel veel watersportspelen.​

Diverse activiteiten

In de winterperiode doen we dezelfde activiteiten als de landscouts. Ook Zeeverkenners pionieren, maken GPS tochten, werken met kaart en kompas of bakken brood boven een kampvuur. Vaak zijn we bezig met creatieve programma’s. Zo maken wij echte Friese klompschepen, knopenbordjes en doen we aan glas graveren. ​

Naast deze programma’s proberen wij onze leden ook bewust te maken over het behoud van het materiaal. Zo wordt een klein deel van het winterprogramma besteed aan onderhoud van de eigen boten. Dit betekent krabben, schuren en schilderen. Tijdens de winterperiode kennen we twee weekendkampen. Eerst houden we een installatieweekend, waar nieuwe leden hun uniform krijgen tijdens een korte ceremonie. Later in het jaar houden wij het voorjaarsweekend, waarin aandacht besteed wordt aan reddend zwemmen. Volop leuke variatie dus!

Leiding

Noor van Middendorp
Raoul Timmer
Mick Schipper
Nienke Tibbe
Marc Huisman

meer lezen over het leidingteam?

Contact

zeeverkenners@vundelaar.nl

Wanneer?

Iedere zaterdag
13.15 tot 16.45 uur

Meekijken?

Wil je een keer meekijken bij onze groep? Stuur dan een e-mail en kom vrijblijvend een keer meedoen om te zien of je het leuk vindt bij onze Zeeverkenners!

Fotoalbum

Klik hier!